Воскресенье, 19.05.2024
Centurion
Меню сайта
Наш опрос
Первый свой велосипед я купил за суму
Всего ответов: 138
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Главная » 2010 » Март » 10 » К сезону и поедкам в электричках
К сезону и поедкам в электричках
21:22

Правила перевозки велосипедов в поездах и электричках

У нас иногда возникают трудности с проводниками, контроллерами, кондукторами электричек и вагонов при перевозке наших сайклов в ж/д транспорте. С этим вопросом решили обратиться к законодательству


МІНІСТЕРСТВО ТРАНСПОРТУ ТА ЗВ'ЯЗКУ УКРАЇНИ

Н А К А З

27.12.2006 N 1196


Про затвердження Правил перевезення пасажирів,
багажу, вантажобагажу та пошти залізничним
транспортом України


РОЗДІЛ 10. ПАСАЖИРСЬКІ ТАРИФИ

10.1. На залізницях України застосовуються пасажирський, приміський та багажний тарифи, затверджені в установленому законодавством порядку.

10.12. За перевезення у багажному вагоні поштучних предметів (велосипедів з моторами і без моторів, колясок-протезів, дитячих колясок і дитячих автомобілів) плата здійснюється як за 20 кг багажу за кожний предмет. Якщо разом з велосипедом пред’являються інші речі, то всі вони повинні бути зважені разом і плата повинна оформлятись однією квитанцією за загальну вагу.

РОЗДІЛ 15. ПЕРЕВЕЗЕННЯ РУЧНОЇ ПОКЛАЖІ, ЖИВИХ ТВАРИН І ПТАХІВ

15.5. Кожний пасажир має право перевозити безплатно при собі понад установлену норму ручної поклажі кімнатних птахів у клітках (не більше однієї клітки) портфель, дипломат або дамську сумку, лижі та палиці до них, вудочки, фотоапарат, відеокамеру та інші дрібні речі.Дозволяється перевозити при собі за рахунок норми ручної поклажі пасажира дитячі коляски, велосипеди в розібраному та впакованому стані (не більше одного) та інші речі, які за своїми розмірами можуть бути розташовані у вагоні на місцях, призначених для ручної поклажі.

РОЗДІЛ 22. ПЕРЕВЕЗЕННЯ БАГАЖУ

22.1. До перевезення багажем приймаються речі пасажира, упаковані в закриті валізи, скрині, невеликі ящики, фанерні коробки, а також корзини, лантухи, вузли або паки, перев’язані залізною стрічкою або мотузкою. Вага окремого місця не повинна бути більшою ніж 75 кг, а довжина - більшою за три метри.

22.2. До перевезення як багаж приймаються також такі речі та предмети:

а) крісла, складані стільці, коляски для хворих та дитячі;

б) музичні інструменти в ящиках, футлярах або в іншій упаковці;

г) театральні реквізити, що вільно вміщуються в багажному вагоні;

ґ) вимірювальні прилади та упакований ручний інструмент;

д) велосипеди звичайні, мотовелосипеди, моторолери і мотоцикли без коляски з порожніми резервуарами для пального та мастильних матеріалів;

22.6 Телевізори, радіоприймачі, комп’ютери та речі зі склом або дзеркалами для перевезення без перевантаження на шляху прямування приймаються в упаковці, що забезпечує їх збереження, а для перевезення з перевантаженням - тільки в твердій упаковці (ящику). На упакуванні зверху і на бокових стінках робиться чіткий напис "обережно, телевізор!”, "обережно, радіоприймач!” або "обережно, скло!”. Велосипеди, коляски та ліжка дитячі приймаються в упаковці та без неї. У разі приймання їх без упакування в багажній квитанції зазначаються марка, номер, вид та предмети, що знаходяться при велосипеді, колясці.

22.12. Неподільні предмети (дитячі коляски, велосипеди та ін.) можуть прийматися до перевезення безпосередньо прийомоздавальником багажного вагона. Речі приймаються від пасажирів, які їдуть в цьому поїзді, без перевантаження на шляху прямування, після попередньої оплати перевезення, виходячи з відстані та фіксованої ваги кожного предмета, яка повинна становити не більше 20 кг. Після приймання пасажиру видається квитанція ГУ-57. Багаж видається пасажиру безпосередньо із вагона.

22.21. При прийманні не упакованих велосипедів та їм подібних предметів у багажній квитанції обов’язково зазначаються номер, марка велосипеда та прилади і пристосування при ньому (дзвінок, колесо, ліхтар, сумка та ін.).

РОЗДІЛ 34. ПРИМІСЬКИЙ ТАРИФ

34.8. Вартість перевезення собак, дрібних домашніх тварин (більше 1 особини) і птахів (більше 1 клітки), а також велосипедів становить половину вартості проїзду дорослого пасажира за кожну особину чи місце.

35.3. Перевезення велосипедів у приміському сполученні здійснюється у тамбурі поїзда або виділених для цього місцях з оплатою перевезення.

Просмотров: 1292 | Добавил: oj-c | Рейтинг: 0.0/0 |
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Форма входа
Поиск
Календарь
«  Март 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Архив записей
Друзья сайта
  • www.uabike.com
  • www.tourist.kharkov.ua
  • www.velokiev.com
  • www.velo.org.ua
  • www.velovuyki.com.ua
  • www.xbike.kiev.ua
  • Copyright MyCorp © 2024
    Бесплатный хостинг uCoz
    Яндекс цитирования